Maze Interior lanserar sin första stol och bord: Same Chair, Same Table

Maze Interior lanserar sin första stol och bord: Same Chair, Same Table

Av Rebecka Orstadius

Maze Interior lanserar sin första stol och bord: Same Chair, Same Table

Maze Interior fortsätter kombinera kreativitet och lekfullhet med funktionell design. I linje med filosofin Slow Production kan Maze Interior presentera sin första stol och tillhörande bord i sitt produktutbud. Same Chair och Same Table är båda designade av Louise Hederström och tillverkade i Italien utanför staden Trieste i området Friuli-Venezia.

Maze Interior har sedan starten 2003 arbetat med Slow Production, där skapandeprocessen får ta tid, produktionen är hållbar och designen varaktig. Tillverkningen av Same Chair och Same Table är lagd i Italien med tanken att genom italienskt hantverk och designkunskap kunna skapa en möbel som håller länge. Produktionen i detta område sker i första hand hos små familjeägda företag som samarbetar med sina kollegor i grannbyarna. Precis som våra producenter gör i Småland.

Same Chair

Idén om stolen Same Chair föddes redan för 11 år sedan och Maze Interior har sedan dess väntat på rätt tillfälle att förverkliga sin framtidsvision. Förebilden till Same Chair är en secondhand stol i metall från 50-talet som Maze CD Lotta De Visscher fann och bad Louise Hederström att vidareutveckla för att möta vår tid och samtidigt skapa en tidlös möbel. Louise har skapat en modern stol i metall och trä med mjukt formspråk som förmedlar lätthet och komfort. Stolen kommer i färgerna vitt med vitbetsad ek, svart med sits i svartbetsad bok eller i valnöt. Same Chair skapar en luftig känsla i mindre utrymmen samt passar in i många rum och miljöer. 

Same Table

Same Table är skapat utefter Same Chair med samma mjuka formspråk. Bordet är stabilt samtidigt som det är nätt, med en tyngre och stadig skiva i en storlek som fungerar bra även på mindre ytor. Same Table kommer i färgerna vit och svart med en praktisk laminattopp. Trots det lilla formatet sitter man lätt 4 personer runt bordet och med dess mjuka kanter ger det en inbjudande känsla. 

Om Louise Hederström

Louise Hederström är utbildad vid Beckmans Designhögskola i Stockholm och har även studerat vid Lunds Universitet. Louise inspireras mycket av naturen men även av sina besök till fabriker där hon kommer i kontakt med olika tillverkningsmaterial och tekniker. Hon arbetar uteslutande med företag som är högt profilerade både vad gäller design och hållbarhet – helhetssyn är viktig i varje steg i processen. Hon söker innovativ design som kombinerar form med funktion. ”Det är viktigt att designa och skapa produkter som är praktiska men samtidigt attraktiva och står sig genom tiderna” säger Louise. Maze Interior och Louise har haft ett tätt samarbete sedan 20 år tillbaka och Louise är en viktig del i Maze framgångar.

 

Finns i butik from 2 Maj 2022